Jajka faszerowane kolorowo to trzy rodzaje pasty. Jedna z dodatkiem natki pietruszki, druga z dodatkiem chili i koncentratu pomidorowego i trzecia z dodatkiem żółtka. Wystarczy pół słoiczka majonezu i składniki powyżej by przyrządzić kolorowe śniadanie wielkanocne.
Jajka faszerowane kolorowo
Składniki
- jajka - 10
- żółtka - 2 ugotowana na twardo
- majonez light - pół słoiczka
- koncentrat pomidorowy - 1 łyżeczka
- ostra papryka - szczypta
- natka pietruszki - pół pęczka
- sól -
- pieprz -
Sposób przygotowania
- Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na połowę.
- Majonez podzielić na trzy części.
- Jedną część wymieszać z koncentratem pomidorowym i ostrą papryką w proszku.
- Natkę pietruszki umyć i drobno posiekać, dodać do drugiej części majonezu.
- Resztę majonezu wymieszać z przetartymi żółtkami.
- Wszystkie pasty doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Farsz wyłożyć na jajka, przybrać liskami pietruszki.
- Podawać z białym pieczywem.
Najnowsze komentarze