Cannelloni to specjalny rodzaj makaronu włoskiego przypominający rurki o średnicy około 3 cm. W tym przepisie taki makaron nadziejemy mielonym mięsem.
Cannelloni
Informacje odżywcze Kalorie: 470 kcal;
Składniki
- makaron - Canneloni - 1 opakowanie
- mielone mięso - 60 dag
- koncentrat pomidorowy - mała puszka
- pieczarki - 20 dag
- cebula - 1
- oregano -
- sól -
- pieprz -
- olej - 4 łyżki
- parmezan - 5 dag
Sposób przygotowania
- Cannelloni podgotować, osączyć i ostudzić
- Pieczarki pokroić na plasterki
- Rozgrzać 1-2 łyżki oleju, wsypać posiekaną cebulę, zrumienić, dodać pieczarki i poddusić
- Dodać mięso, chwilę podsmażyć, przyprawić i wypełnić nim rurki Cannelloni
- Naczynie natłuścić olejem i ułożyć Cannelloni
- Koncentrat pomidorowy wymieszać z 5 łyżkami zimnej wody, dodać oregano, przyprawić solą i pieprzem
- Polać potrawę i posypać parmezanem
- Zapiekać 20 min w 200 stopniach.
Najnowsze komentarze