Największy apetyt na talerzu zawiesistej, gorącej grochówki mamy na jesienne lub zimowe popołudnia, ale także bardzo chętnie podaje ją się na rodzinny obiad w cieplejsze dni.
Grochówka

Składniki
- groch - zielony mrożony, 25 dag
- wędzony boczek - 30 dag
- marchewka -
- cebula -
- sól -
- majeranek -
- tymianek - 1/2 łyżeczki
- pietruszka - pęczek
Sposób przygotowania
- Cebulę obrać, posiekać, marchewkę obrać i pokroić w kostkę.
- Groch zagotować w 1,5 litra wody.
- Do grochu dodać posiekaną cebulę, pokrojona marchewkę, majeranek i łyżeczkę soli.
- Boczek pokroić i włożyć do zupy i gotować prze 60 minut.
- Zupę posolić do smaku.
- Ozdobić natką pietruszki.
Najnowsze komentarze