Faszerowane jajka to doskonała przekąska bądź przystawka. Puszka groszku trochę startego żółtego sera i naturalnie jajka. Musisz spróbować.
Jajka faszerowane
Składniki
- Groszek - 1 puszka
- Jajka - 5 sztuk
- Szczypiorek - 1/2 pęczka
- Masło - 2 łyżki
- Żółty ser - starty, 3 łyżki
- Sól -
- Pieprz -
- Tymianek - kilka kałązek
Sposób przygotowania
- Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy, kroimy na pół, (wzdłuż).
- Żółtka wyjmujemy i rozgniatamy.
- Szczypiorek i tymianek myjemy i osuszamy. Szczypior siekamy.
- Groszek osączamy, dodajemy masło, żółtka, ser szczypiorek i połowę tymianku.
- Doprawiamy solą i pieprzem.
- Składniki miksujemy.
- Gotowym farszem napełniamy białka.
- Dekorujemy tymiankiem i schładzamy.
Najnowsze komentarze