Nadziewane jajka to jajka z dodatkiem pieczarek, obsmażone w bułce tartej. To danie przyda się na śniadanie wielkanocne.
Jajka nadziewane
Składniki
- jajka - 6
- pieczarek - 10 dag
- sól -
- pieprz -
- natka pietruszki -
- tartej bułki - 1/2 szklanki
- olej -
- koperek -
Sposób przygotowania
- Jajka, ugotować na twardo.
- Jajka obrać i przeciąć wzdłuż.
- Żółtko wyjąć i posiekać.
- Pieczarki oczyścić i opłukać, staranie osączyć, pokroić w drobną kostkę.
- Podsmażyć na małej ilości oleju, ostudzić.
- Wymieszać z posiekanymi żółtkami, posiekaną natką pietruszki, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
- Przygotowanym farszem wypełnić połówki jajek w miejsce po żółtku.
- Panierować w tartej bułce, usmażyć na złoty kolor.
- Udekorować koperkiem.
Rewelacyjnie się prezentują!