Kolejne danie kuchni węgierskiej. Jest to prosta potrawa składająca się z kiełbasy, cukinii, papryki, cebuli i pomidorów.
Leczo
Składniki
- kiełbasa zwyczajna - 200 gram
- cebula - 200 gram
- cukinia - 1 (średnia)
- kolorowa papryka - 300 gram
- pomidory z puszki - 200 gram
- oliwa z oliwek - 2 łyżki
- bulion warzywny - 1 kostka
- sól -
- pieprz -
Sposób przygotowania
- Kroimy cebulę, paprykę oraz kiełbasę na kawałki.
- Podsmażamy kiełbasę, dodajemy cebulę. Chwilę podsmażamy oraz dodajemy paprykę i cukinię.
- Następnie dodajemy pomidory i dusimy około 10 minut.
- Dodajemy kostkę buliony warzywnego i 10 minut dusimy.
- Doprawić solą i pieprzem.
Najnowsze komentarze