Ciekawa odmiana naleśników z dodatkiem szpinaku. Jest to bardzo dobry sposób na urozmaicenia jadłospisu o zdrowy szpinak, bogaty w żelazo i witaminę C.
Naleśniki ze szpinakiem

Składniki
- mąka pszenna - 200 gram
- mleko z wodą - 1,75 szklanki (w proporcji 1:1)
- sól -
- olej do smażenia -
- Farsz
- szpinak - 500 gram
- masło - 20 gram
- czosnek -
- sól -
- gałka muszkatołowa -
Sposób przygotowania
FARSZ
- Szpinak przebrać, umyć i dusić do miękkości we własnym sosie. Wymieszać z masłem, przyprawić solą, rozgniecionym czosnkiem i tartą gałką muszkatołową.
Ciasto na naleśniki
- Pszenną mąkę połączyć z jajem i mlekiem wymieszanym z wodą.
- Usmażyć naleśniki i posmarować je farszem.
Najnowsze komentarze