Omlet można jeść na śniadanie gdyż dodaje sporo energii. Można go również jeść na obiad wraz z gulaszem.
Omlet z warzywami
Składniki
- jajka - 3 sztuki
- papryka - 1/2
- por - biała część
- śmietana - 1 łyżka
- masło - 1 łyżka
- olej - 1 łyżka
- sól -
- pieprz -
- suszone zioła -
- żółty ser - starty, 3 łyżki
Sposób przygotowania
- Paprykę kroimy w drobną kostkę, a por w bardzo cienkie plasterki.
- Na patelni rozgrzewamy masło z olejem.
- Smażymy warzywa, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- Jajka wbijamy do miski i rozdrabniamy widelcem. Mieszamy je ze śmietaną.
- Zalewamy warzywa. Smażymy na małym ogniu, lekko potrząsając.
- Warzywa odwracamy i posypujemy serem.
- Ostrożnie składamy na pół.
- Dekorujemy ziołami.
Idealny na śniadanie 🙂 Pycha!