Przepis na omlet ze szpinakiem. Jest to potrawa smaczna, pożywna i łatwa do wykonania. Idealnie nadaję się obiad czy wartościowe śniadanie.
Omlet ze szpinakiem
Informacje odżywcze Kalorie: 360 kcal;
Składniki
- szpinak mrożony - 60 dag
- olej - 3 łyżki
- cebula - 1
- ząbek czosnku - 1
- twaróg - 15 dag
- sól -
- pieprz -
- jajka - 8
- mleko - 2 łyżki
Sposób przygotowania
- Szpinak rozmrozić. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju i zeszklić na nim cebule i czosnek. Następnie do cebuli dodać rozmrożony szpinak i dusić na wolnym ogniu. Po chwili dodać twaróg, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
- Jajka rozmącić, dodać mleko i szczyptę soli. Wymieszać. Na rozgrzanym oleju usmażyć 4 omlety.
- Każdy omlet ostrożnie zsunąć na talerz. Masę szpinakowo-twarogową rozłożyć na połówce każdego omletu i przykryć drugą połową.
Najnowsze komentarze