Tradycyjny przepis na pierogi z grzybami. Potrawa doskonała na święta jak i na niedzielny obiad.
Pierogi z grzybami
Składniki
Sposób przygotowania
- Nadzienie:
- Obrać cebulę i pokroić ją w plastry.
- Cebulę i pieczarki podsmażyć do momentu, aż do momentu gdy woda odparuje z grzybów.
- Ciasto:
- Mąkę wsyp do miski, wbij jajka, oprósz solą, wlej olej i szklankę ciepłej wody.
- Zagnieć elastyczne ciasto.
- Rozwałkuj, szklanką wytnij krążki.
- Na każdym krążku ułóż łyżeczkę nadzienia, złóż i dokładnie zaklep brzegi.
- Pierogi wrzucaj do osolonego wrzątku.
- Gdy wypłyną, gotuj ok. 10 minut.
Genialne jest to ciasto. W pierwszym momencie myślałam, ze to płaty ryżowe. Super przepis 🙂 Uwielbiam pierogi.