Pulpety to świetne danie na obiad. Pulpety można podawać na różne sposoby, oto przepis na pulpety z sosem koperkowym.
Pulpety
Składniki
- mięso mielone - 50 dag
- kajzerka -
- jajko -
- cebula - mała
- sól -
- pieprz -
- gęsty jogurt - 1 szklanka
- koperek - 1 pęczek
- biały pieprz - świeżo mielony
- olej -
Sposób przygotowania
- Bułkę namoczyć w wodzie bądź w mleku. Wbić jajko.
- Cebulę obrać, drobno posiekać, wrzucić do mięsa, wyrobić, przyprawić doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Z mięsa uformować nieduże pulpety wielkości włoskiego orzecha.
- Na patelni rozgrzać olej, wkładać klopsiki i obracając.
- Usmażyć na rumiany kolor.
- Wyłożyć na papierowy ręcznik aby ściekł tłuszcz.
- Jogurt połączyć z drobno posiekanym koperkiem, przyprawić do smaku.
- Pulpety polać sosem.
Najnowsze komentarze