Przepis na przepyszne racuchy. Odrobinę mleka, mąki i drożdży. do racuchów można także dodawać owoce.
Racuchy

Składniki
- mleko - 2 szklanki
- drożdże - 3 dag
- cukier - 1 łyżeczka
- mąka - 2 szklanki
- sól -
- jajka - 2 jajka
- olej -
- cukier puder -
Sposób przygotowania
- Mleko lekko podgrzać, włożyć w nie rozkruszone drożdże.
- Dodać cukier i łyżkę mąki. Rozmieszać rozczyn, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
- Do mąki dodać jajka, szczyptę soli i rozczyn, dokładnie wymieszać i odstawić do wyrośnięcia.
- Na rozgrzaną patelnie z olejem, kłaść małe placuszki.
- Smażyć z obu stron a złoty kolor, osączyć.
- Posypać cukrem pudrem.
Najnowsze komentarze