Sernik na zimno to doskonała propozycja na smaczny, słodki deser. Przygotowujemy go z gotowego biszkoptu bez potrzeby pieczenia.
Sernik na zimno

Składniki
- biszkopt - 1 upieczony blat (grubość 1-2cm)
- twaróg waniliowy - 60 dag
- żółtka - 3
- śmietana - 150 ml 36%
- cukier - 15 dag
- żelatyna - 2 łyżki
- galaretka truskowakowa - 2
- nalewka owocowa - 1 kieliszek
- rodzynki - 10 dag
- owoce -
Sposób przygotowania
- Śmietanę ubić z 5 dag cukru
- Żółtka utrzeć z resztą cukru na parze i przestudzić
- Połączyć utarte żółtka ze śmietanką i twarogiem, dodać rozpuszczoną żelatynę, nalewkę oraz rodzynki
- Do tortownicy włożyć biszkopt, wyłożyć masę serową i wstawić do lodówki
- Na zastudzonym serniku ułożyć owoce, zalać galaretką przyrządzoną według przepisu na opakowaniu, schłodzić.
A więc w efekcie będziemy jeść surowe jaja?…
Nigdy nie jadłaś/jadłeś czegoś takiego jak kogel-mogel?:) to szczerze współczuje 😉
Nie jaja, tylko żółtka.
Co w tym dziwnego?
Tego szukałem:)
Jakie są wymiary blachy, tortownicy?