Pyszne ciasto, które można jeść na zimno jak i na ciepło, bardzo smaczna i słodka przekąska.
Sernik z brzoskwiniami
Składniki
- Ciasto
- brzoskwinie - 4
- mąka - 3 szklanki
- żółtka - 4
- margaryna - 1 kostka
- cukier - 3 łyżki
- proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
- Masa serowa
- ser - 1kg
- żółtka - 4
- margaryna - 1 kostka
- budyń waniliowy - 2
- cukier - 1,5 szklanki
Sposób przygotowania
Ciasto
Zagniatamy razem wszystkie składniki, które są przeznaczone na ciasto. Następnie 1/3 ciasta wkładamy do lodówki.
Masa serowa
Miksujemy wszystkie składniki przeznaczone na masę serową. Na blachę wykładamy ciasto, na które nakładamy masę serową i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Miksujemy pianę z 4 białek i odrobiną cukru, wylewamy na masę serową. Następnie ścieramy na tarce zamrożone ciasto.
Pieczemy ciasto w temperaturze 200-220 stopni przez około godzinę.
Najnowsze komentarze