Sos meksykański, jest bardzo ostry, doskonale smakuje z pieczonym mięsem i pizzą.
Sos meksykański

Składniki
- papryka pepperoni - 10 dag
- papryka - zielona, 1 strąk
- pomidory - 3
- czosnek - 1 ząbek
- cebula -
- sól - 1/2 łyżeczki
- cukier - 1 łyżeczka
- pietruszka - 1 pęczek
- oliwa z oliwek - 3 łyżki
- pieprz cayenne -
- kolendra - mielona, szczypta
Sposób przygotowania
- Oba rodzaje papryk, pomidory umyć, a następnie pokroić na kawałki.
- Cebulę i czosnek obrać i pokroić na grubą kostkę.
- Wszystkie rozdrobnione warzywa zmiksować, dodając także sól i pieprz cayenne, a także cukier.
- Pietruszkę myć, osuszyć i drobno posiekać. Zmiksować warzywa i wymieszać wraz z oliwą, pietruszką i kolendrą.
Tragedia. Nie polecam tego przepisu. Jadłem pizzę z sosem meksykański, a ten powyższy wyszedł jak bezsmakowa breja. Szukajce innych przepisów