Boeuf Strogonow popularne danie kuchni rosyjskiej to idealna propozycja na obiad lub kolację.
Strogonow
Informacje odżywcze Kalorie: 210 kcal;
Składniki
- wołowina - 40 dag
- olej - 2 łyżki
- cebula - 1
- maką - 1 łyżka
- śmietana - 1/2 szklanki
- papryka żółta - pół strąka
- papryka czerwona - pół stroką
- koncentrat pomidorowy - mała puszka
- sól -
- pieprz -
Sposób przygotowania
- Wołowinę opłukać, dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami i pokroić w cienkie paseczki.
- Cebulę obrać, drobno pokroić, krótko obsmażyć na oleju razem z kawałkami wołowiny
- Przełożyć do garnka i zalać pół litra wrzątku
- Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować 5 min.
- Dodać koncentrat pomidorowy i pokrojoną w kostkę paprykę, doprowadzić do wrzenia.
- Przyprawić dla smaku solą i pieprzem.
- Mąkę rozprowadzić ze śmietaną, wlać do potrawy, zagotować.
Najnowsze komentarze