Sałatka z tuńczykiem, idealna dla smakoszów sałatek, ale nie tylko. Pyszne i świeże warzywa połączone z tuńczykiem to świetne danie dla Ciebie i Twoich gości.
Sałatka z tuńczykiem
Składniki
- tuńczyk w sosie własnym - 25 dag
- sałata lodowa - 1 główka
- papryka -
- ogórek konserwowy - 2
- majonez - 2 łyżki majonezu
- ketchup - 2 łyżki ketchupu
- pieprz -
- sól -
- cebula -
- szczypiorek - 1 pęczek
- bazylia -
Sposób przygotowania
- Tuńczyk rozdrobnij, paprykę i ogórki pokrój w kostkę.
- Cebulę pokrój w paski, szczypiorek posiekaj.
- Warzywa razem z tuńczykiem włóż do miski.
- Dodaj porwane na kawałki listki sałaty lodowej.
- Dodaj majonez i ketchup, wymieszaj.
- Przyprawę do smaku solą i pieprzem.
- Udekoruj bazylią
Sałatka wygląda pysznie i kolorowo, kupiłam dziś w lidlu tuńczyka, miałam robić sałatkę ryżową, ale Twój przepis też wypróbuję:)